Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Απολογισμός 2ης Συνάντησης Περιφέρειας 2019



Αγαπητοί φίλοι/ες ορειβάτες/σες,

Με καλές καιρικές συνθήκες και πολύ καλή οργάνωση από τον ΕΟΣ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2019 η 2η συνάντηση και σύσκεψη εκπροσώπων των συλλόγων ορειβασίας και αναρρίχησης της περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ορειβατικό Καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Ανω Μηλιά Πιερίων σε υψόμετρο 1050μ. και συμμετείχαν οκτώ σύλλογοι: ΕΟΣ και ΣΕΟ Κατερίνης, ΕΟΣ Βροντού, ΟΛ Εορδαίας, ΕΟΣ Αριδαίας, ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, ΦΣΛ Λιτοχώρου και ΣΕΟ Φλώρινας.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους συλλόγους και προτάθηκε να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή περιφέρειας Κ/Δ Μακεδονίας για όλα ζητήματα. Η επιτροπή προτάθηκε να είναι τριμελής και να εκπροσωπεί συνολικά τους συλλόγους σε συναντήσεις με φορείς για θέματα ορειβασίας και περιβάλλοντος που μας αγγίζουν όλους μας. Η ετήσια συνδρομή ήταν επίσης ένα θέμα και αποφασίστηκε η διαγραφή πιθανών παλαιών χρεών των συλλόγων και προτάθηκε το ποσό των 10€ ανά έτος ως συνδρομή. Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία εμβλήματος και σημαίας της περιφέρειας και προτάθηκε η χρήση του παλιού εμβλήματος της περιφέρειας «Λουλούδι του Ολύμπου, 1984». Αναφορικά με τα θέματα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών σε όρη και κορυφές ακόμα και εντός εθνικών δρυμών αποφασίστηκε να προβεί σε σχετικό ψήφισμα εναντίον.

Σχετικά με τις επόμενες συναντήσεις του 2020, αυτές προγραμματίστηκαν η 1η για τις 23 και 24 Μαΐου 2020 στα Λουτρά Πόζαρ με οργάνωση από τον ΕΟΣ Αριδαίας και η 2η για τις 10 και 11 Οκτωβρίου 2020 με οργάνωση από τον ΕΟΣ Βροντού.  Παρακαλούνται οι σύλλογοι να προσαρμόσουν ή να σχεδιάσουν τα προγράμματα τους για το 2020 με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει συμμετοχή στις συναντήσεις αυτές οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στα πλαίσια της κοινής λειτουργίας, της σύσφιξης των σχέσεων, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας που διέπει τους ορειβατικούς συλλόγους. Επίσης να υπενθυμίσουμε την 37η Β.Ο.Σ η οποία θα γίνει στις 20&21 Ιουνίου 2020 στο Σινιάτσικο στο καταφύγιο της Ο.Λ.Εορδαίας.

Με ευχές για μια καλή ορειβατική περίοδο ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνάντηση και ευχαριστούμε και πάλι τον ΕΟΣ Κατερίνης για την άριστη διοργάνωση της Συνάντησης των Πιερίων.

Με ορειβατικούς χαιρετισμούς,                                                  
                                                                                           
Το Δ.Σ
του Σ.Ε.Ο Φλώρινας

Ο Γραμματέας
Περιφέρειας Κ/Δ Μακεδονίας Συλλόγων Ορειβασίας-Αναρρίχησης

Τσιώτας Ιωάννης


 (φωτογραφίες της συνάντησης απο τον ΣΕΟ Φλώρινας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου